KUCHNIA MOLEKULARNA – co to takiego?
Makaron w aerozolu, ryba o smaku czekolady,
zielony groszek w postaci pianki, marchewka o smaku truskawki… itp.
Jak te cuda powstają?
Czy tak będzie wyglądała kuchnia przyszłości?
Te nietypowe potrawy powstają już dziś w kuchennych laboratoriach.
Stworzone przez kucharzy-fizyków i kucharzy-chemików,
którzy poprzez swoje eksperymenty
tworzą nowe kombinacje smaków i konsystencji.
Dzięki Pani Magdzie Foremny, która dzisiaj, 7 października nas odwiedziła, mieliśmy możliwość poczuć się prawdziwymi kucharzami-chemikami Przy pomocy naszego Gościa przygotowaliśmy trójkolorowe spaghetti o smaku soku „Kubuś”.
Radości nie było końca, a i apetyt dopisywał..
Na koniec wszyscy ze smakiem zjedli banany.
DZIEĘKUJEMY Pani Magdzie za tę lekcję chemii, za pasję i inspirację!
Czekamy na więcej i ZAPRASZAMY!